Me

"Kotiin tarvitaan huonekaluja ja valaisimia, jotka kestävät elämää. Hyvät esineet ovat simppeleitä ja laadukkaita. Mutta niissä pitää olla myös jotain toiminnallisesti uutta. Kekseliäät kalusteet auttavat arkea rullaamaan."

Collection

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila suunnittelee kodinkalusteita, valaisimia ja sisustustuotteita suomalaisille valmistajille. Niistä on poimittu tuotteita Tapio Anttila Collectioniin. Kun esineiden taustalla on sama suunnittelija, ovat kaikki malliston tuotteet samanhenkisiä. Huonekaluja ja valaisimia on helppo yhdistellä sisustuskokonaisuuksiksi.

Anttila painottaa designissaan usein toiminnallisuutta – tämä näkyy parhaiten mallistomme vuodesohvissa: vuodesohvien selkä-ja käsinojatyynyihin kätkeytyy sisään nukkumapeittoja ja-tyynyjä sekä sijauspatjoja ja vuodesohvien rakenne mahdollistaa vieraiden nukkumisen parisängyssä tai omissa vuoteissaan. Näille käytännöllisille keksinnöille on Patentti- ja rekisterihallitus myöntänyt suunnittelija Tapio Anttilalle hyödyllisyysmallissuojat (nro 8451 ja nro 9474).

Anttilan tuotteet ovat herättäneet kiinnostusta myös ulkomailla ja niille on myönnetty lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja mm. Good Design Award, Design Plus, Interior Innovation Award, Fennia Prize ja EcoDesign Award, Green Good Design Award.

Anttila on työvuosiensa aikana luonut hyvät kontaktit suomalaisten laatuvalmistajien kanssa. "Kun huonekalut tehdään Suomessa, tiedämme, missä ja miten ne on valmistettu. Voimme olla varmoja, että kuluttajat saavat kestävän ja huolella viimeistellyn tuotteen. On hienoa, että tuotteita voi kehittää yhdessä kotimaisten valmistajien kanssa, sillä suunnittelu ja valmistaminen kulkevat aina käsi kädessä."

Seuraa meitä

Tapio Anttila in Instagram

Nyt

  • ON Fabric nyt saatavilla!

    Uusi ON Fabric vuodesohva on nyt tilattavissa jälleenmyyjiltämme. Sohvasta saa muodostettua yhden parivuoteen tai kaksi erillistä vuodetta. Käsinojatyynyjen täytteenä on kevyet sijauspatjat yövieraita varten. Vuodesohvassa irtoverhoilu, joten huolto on helppoa. Jälleenmyyjinä Vepsäläinen sekä hyvin varustellut sisustusliikkeet kautta maan – voit tiedustella lähintä myymälää arja(a)tapioanttila.com.

    ON Fabric nyt saatavilla!

  • Vepsäläisen myymälöissä sisustusillat

    Vepsäläisen myymälöissä vietetään sisustusiltoja läpi marraskuun - tarkista lähin sisustusilta ja ilmoittaudu mukaan Vepsäläisen nettisivuilla. Tervetuloa tutustumaan mallistomme tuotteisiin. Vepsäläisen sisustusillat

    Vepsäläisen myymälöissä sisustusillat

Uutisarkistot

Tapio

Tapio Anttila

Olin kymmenisen vuotta muotoilijana huonekalutehtaalla ja suunnittelin julkisten tilojen kalusteita. Työ oli mielenkiintoista ja opetti paljon, mutta halusin keskittyä kodin esineiden suunnitteluun.

Minusta tuntui, että kodin esineissä oli paljon kehitettävää. Ihmisille tarjottiin vuosi toisensa perään aivan samanlaisia huonekaluja, vaikka maailma ja tarpeet muuttuivat. Jätin työni huonekalutehtaalla ja perustin oman suunnittelutoimiston, jossa olen keskittynyt vuodesta 2005 lähtien kodin kalusteiden muotoiluun.

Suunnittelussa tartun sisustamisen ongelmakohtiin. Huomasin esimerkiksi, että pienessä asunnossa on vaikea säilyttää petivaatteita vieraita varten. Siksi kehitin sohvamallin, jossa petivaatteet on "piilotettu" sohvan pehmusteiksi. Se säästää kaappitilaa. Sohva on myös helppo muuntaa vierasvuoteeksi. Siitä saa kaksi, erillistä vierassänkyä yksinkertaisesti nostamalla osat erilleen. Juuri tällaiset pienet oivallukset helpottavat ihmisten arkea.

Muotoilu on pitkäjänteistä työtä. Matka ideasta valmiiksi huonekaluksi kestää lyhyimmilläänkin yli puoli vuotta, mutta yleensä paljon pidempään. Matkan varrella pitää ratkoa lukematon määrä pieniä yksityiskohtia, jotka kaikki vaikuttavat esineen ulkonäköön, laatuun sekä ekologisuuteen. Minulle on myös tärkeää, että suunnittelemani esineet ovat hintansa puolesta mahdollisimman monen hankittavissa.

Työn vastapainona liikun luonnossa. Kotiseudullani Lahdessa on hienot maastot. Lähiseudulta löytyy koskematonta metsää ja upeita järvimaisemia. En niinkään hae luonnosta ideoita työhöni, vaan minulle se on merkitsee paikkaa, jossa pää tyhjenee turhasta hälystä ja ajatukset kirkastuvat.

Tutustu tarkemmin koko tuotantooni omilla sivuilla www.tapioanttila.com

Yhteystiedot

Arja Anttila
+358 (0)40 8327333
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puustellintie 2, 5. krs
FI-15150 Lahti Finland

 

 

Jaa

Tapio Anttila in Pinterest Tapio Anttila in Instagram